En riktig solskensdessert i vackra färger.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 stora mogna persikor
2 msk pressad citron
1 dl vatten
1,5 dl torrt vitt vin
2 dl strösocker
0,5 krm saffran
1 citron rivet skal av
125 g röda vinbär

Tillbehör

6 msk mascarponeost
0,5 citron rivet skal av

1. Lägg persikorna i en bunke och häll på kokande vatten så det täcker. Låt dem ligga ca 1 min. Ta upp dem och spola dem i kallt vatten. Skala, dela och kärna ur dem och lägg halvorna i en skål med pressad citron.
2. Blanda vatten, vin, socker, saffran och citronskal i en kastrull och koka upp. Plumsa i persikorna med citronsaften och låt dem sjuda ca 10 min. Lyft upp persikorna med en hålslev och fortsätt koka lagen tills ca 1/3 återstår.
3. Häll lagen över persikorna och låt det svalna. Blanda ner färska röda vinbär strax före servering.
4. Servera gärna persikorna med mascarpone blandat med rivet citronskal.

Fler recept med: Efterrätt och dessert, Fest, Övrigt