Frys in parfaiten i vita engångsmuggar av plast, som lätt klipps upp vid servningen.

För 8 person(er)

Ingredienser

3 mogna persikor eller nektariner
3 ägg gulorna
0,75 dl florsocker
3 dl vispgrädde
0,5 citron rivet skal av
2 msk persiko- eller citruslikör

Tillbehör

1 l jordgubbar
2 msk florsocker

Garnering

färsk lavendel

1. Skålla och skala persikorna. Kärna ur och dela dem i bitar.
Mixa till en puré. Spar 1/3 till såsen.
2. Vispa äggulor och florsocker poröst. Vispa ner persikopurén.
3. Vispa grädden och blanda den med äggsmeten, citronskal och likör.
Häll smeten i 8 engångsmuggar. Frys glassen i minst 4-5 timmar.
4. Smaksätt persikopurén till såsen med florsocker efter smak. Späd eventuellt med lite vatten och smaksätt eventuellt med lite likör.
5. Rensa och skiva jordgubbarna. Blanda dem med 2 msk florsocker. Låt dem stå en stund och safta till sig.
6. Klipp upp plastmuggarna och stjälp upp glassen. Servera med jordgubbar och persikosås.