Pudra gärna florsocker över pajen strax 
före servering. Bjud med lättvispad grädde.

För 8 portioner

Ingredienser

3 dl vetemjöl (180 g)
125 g rumsvarmt smör
2 msk strösocker
1 äggula

Fyllning

4 stora äggulor
4 dl lätt crème faiche
1 dl strösocker
1 vaniljstång
3-4 persikor

20 min + 20 min i frysen + 55 min ugnen

Persikopaj

 

1. Mixa mjöl och smör till en grynig massa 
i en matberedare. Tillsätt sockret och 
1 äggula, arbeta snabbt ihop till en deg.
2. Tryck ut pajdegen direkt i en pajform 
med löstagbar botten (ca 26 cm i diameter). 
Nagga bottnen med en gaffel. Ställ formen 
i frysen 20 min.
3. Sätt ugnen på 200°.
4. Grädda pajskalet mitt i ugnen tills det har fått lite färg, ca 15 min.
5. Fyllning: Vispa äggulor, crème fraiche 
och socker. Dela vaniljstången på längden, skrapa ut fröna och tillsätt dem till smeten. Häll smeten i pajskalet.
6. Skölj och skiva persikorna. Lägg dem i 
ett snyggt mönster över smeten. Grädda 
pajen mitt i ugnen ca 40 min eller tills smeten 
har stannat.

Fler recept med: Frukt och bär, Övrigt, Pajer