En sill med smak av tomat och kryddpeppar passar till jul. Per gör den på urvattnade sillfiléer från burk. Du kan också köpa salt sill i lösvikt, filéa och vattna ur den själv. Sillen ska stå några dagar innan den är klar och håller cirka en vecka om den förvaras kallt.

För 4 person(er)

Ingredienser

420 g urvattnade sillfiléer

Lag

1 msk kryddpeppar
2 msk ketchup
1 msk vinäger
3 msk strösocker
1 vitlöksklyfta pressad
3 msk rapsolja
2 msk vatten
1 dl dill hackad

Pers Kryddsill – gör så här:

  1. Skölj av filéerna och låt dem rinna av väl. Stöt kryddpeppar i mortel. Vispa samman ingredienser till lagen.
  2. Skär sillen i bitar och blanda ner i lagen. Låt stå i kyl tre dygn.
    Garnera eventuellt med lite färsk dill.