Pepparsill

Recept på pepparsill. Klar sill med smak av fyra olika pepparsorter.

För 8-10 personer på julbord:

Ingredienser

1 burk inläggningssill (420 g)
1 dl strösocker
1,5 dl vatten
0,5 dl ättiksprit (12 %)
1 purjolök liten
1 tsk kryddpeppar
0,5 tsk svartpeppar hel
1 tsk grönpeppar
1 tsk rosépeppar

15 minuter + 2 dygn i kyl

Pepparsill – gör så här:

  1. Skölj sillfiléerna med kallt vatten och torka av dem med hushållspapper. Skär sillen i bitar.
  2. Koka upp socker, vatten och ättika så att sockret löses upp. Låt lagen kallna.
  3. Ansa och strimla purjolöken. Krossa krydd- och svartpeppar grovt i mortel.
  4. Varva sill, lök och de olika pepparsorterna i en burk. Häll över lagen och ställ sillen i kylen ca 2 dygn.
Fler recept med: Buffé, Fisk, Jul, Övrigt