Pepparsås

Lättlagad pepparsås – och med mycket smak. Pepprig men ändå gräddig och god till både kött och kyckling.

För 4-6 personer:

Ingredienser

1 tsk svartpeppar hel
1 tsk rosépeppar
1 tsk grönpeppar
2 schalottenlökar
1 msk smör
1 msk tomatpuré
2 dl vispgrädde
1 dl vatten + 2 msk
1 msk soja ljus
1 msk kalvfond konc
1 tsk majsstärkelse Maizena
1 krm salt

15 minuter

Pepparsås – gör så här:

  1. Stöt pepparkornen i mortel.
  2. Skala och finhacka löken.
  3. Fräs pepparn i smör.
  4. Tillsätt tomatpuré och lök och låt fräsa ytterligare ca 2 min.
  5. Tillsätt grädde, vatten, soja och fond.
  6. Sjud såsen utan lock ca 10 min.
  7. Blanda majsstärkelsen med 2 msk vatten och rör ner i såsen.
  8. Koka upp. Krydda med salt.

Gott till …

… pepparstek, så klart. Fungerar även till fläskkotlett, anka, nötkött och kyckling. Till en biff kan den smaksättas med lite konjak eller sherry.

Fler recept med: Övrigt, Sås och marinad