Pepparrotsströmming

Pepparrot skiljer sig i styrka; smaka dig fram!

20 min+1 dygns gravning

1. Dra skinnet från strömmingen. Blanda vatten, ättika och 1/2 msk salt och lägg i strömmingen. Ställ i kylen ca 24 timmar, vänd runt efter halva tiden. Låt strömmingen rinna av.
2. Häll gräddfilen i ett kaffefilter och låt det rinna av i rumstemperatur, ca 1 timme. Blanda den avrunna gräddfilen med majonnäs och pepparrot.  Krydda med 1 krm salt och 1/2 krm peppar. Vänd ner strömmingen.
3. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten med 2 dillstjälkar. Låt potatisen rinna av och halvera dem.
4. Skala och skär steklöken i 2 mm tunna skivor. Skär gräslöken i tunna stavar lite diagonalt. Skala citronen med en vass kniv och skär ut hinnfria klyftor. Skär klyftorna i bitar.
5. Varva strömming och potatis på tallrikar. Klicka på sikrom och garnera med citronbitar, gräslök, plockad dill och steklök. Mal över 1 krm peppar och strö över pepparrot.
6. Bryn smöret och häll det över strömmingen. Servera genast.

Recept från