Pepparrotssoppa

Snabbt och enkelt lagas denna utsökta soppa som har en ren och fin smak av pepparrot. Soppan är utmärkt som förrätt och blir extra festlig om varma vitlöksbröd serveras till. Soppan kan också bjudas som en värmande
lättlunch med ost- och skinksmörgåsar. Soppan går att laga i förväg och värma.

Ingredienser 4 - 6 person(er)

2-3 krm salt
2 msk smör, eller margarin
1 l vatten
3 msk vetemjöl
persilja, hackad
3-2 st hönsbuljongtärningar
1 dl crème fraiche
2-3 tsk pepparrot, nyriven
125 g pepparrotsost, t ex Cantadou

1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet och fräs en kort stund. Häll på vattnet, lite i taget, under vispning. Tillsätt kycklingfond eller hönsbuljongtärningarna och låt buljongen koka upp.
2. Vispa ner pepparrotsost och crème fraiche. Tillsätt pepparrot och smaka av med salt. Låt soppan sjuda 3-5 minuter.
3. Strö hackad persilja över soppan eller i tallrikarna innan den serveras.

Recept från