Får du inte tag på paksoi kan du använda salladskål i stället.

För 2 person(er)

Ingredienser

500 g fiskfiléer, skinn- och skinn- och benfria, t ex uer eller gös
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
2 msk citron pressad saft

Marinad:

2 spanska pepparfrukter röda
2 vitlöksklyftor
1 knippa koriander liten
1 msk rapsolja

Tillbehör:

japansk sojasås
2 dl ris kokt
6 paksoi små

1. Marinad: Kärna ur pepparfrukten, skala vitlöksklyftorna. Finhacka dem och koriandern. Blanda i oljan.
2. Salta och peppra fiskfiléerna. Låt dem marinera i hälften av marinaden ca 10 min.
3. Stek fiskfiléerna 3–5 min på varje sida. Förväll paksoien hastigt i lättsaltat vatten.
4. Servera fisken med kokt ris, paksoi, sojasås och resten av marinaden smaksatt med citronsaften.