Pepparkryddad entrecôte med konjakssky

Vanlig klyftpotatis är gott till. Potatisen tar ca 25 min i 225° ugn. Skär 1 kilo skalad eller oskalad potatis i klyftor, och koka dem ca 3 min. Häll av vattnet och blanda dem med 2 msk smör eller olja i en ugnssäker form. Salta och stek i ugnen.
Köttet blir bäst om det är rumstempererat före stekning.

1. Börja med klyftpotatisen.
2. Ansa och dela ev sparrisarna. Lägg dem åt sidan. Lägg upp köttskivorna. Stöt senapsfrö i en mortel och blanda med svartpeppar. Fördela och pressa in blandningen med fingrarna på bara en sida av varje köttskiva.
3. Hetta upp smör i en stekpanna. Salta och lägg ner köttet med den kryddade sidan ner först. Stek ca 1 minut på hög värme, vänd och stek andra sidan ca 1 minut beroende på tjocklek och hur välstekta man
vill ha dem.
4. Ta upp köttet. Lägg direkt i smör i samma panna. Tillsätt konjak, fond och vatten och lägg i sparrisen. Låt koka ca 1 min.
5. Ta av från värmen och häll ev ner den sky som bildats under köttbitarna. Servera genast på varma tallrikar med klyftpotatis, het konjakssky, lite färsk timjan och sparris.

Recept från