Mjuka, supergoda pepparkaksmuffins som gör succé på julfikat.

För 10 muffins

Ingredienser

125 g smör
1 1/2 dl råsocker strö
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 msk pepparkakskrydda
1 tsk bakpulver

Topping

100 g naturell färskost
50 g smör, rumsvarmt
1/2 dl florsocker
1/2 dl rårörda lingon

Garnering

hela lingon
mynta

20 min+12 min i ugn

Pepparkaksmuffins med lingontopping – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och låt det svalna. Vispa smör och socker ca 2 min. Tillsätt äggen och vispa kraftigt ca 5 min.
  2. Blanda mjölet med pepparkakskrydda och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Fördela smeten i små muffinsformar ställda på en plåt.
  3. Grädda mitt i ugnen 12–14 min. Låt muffinsen kallna på galler.
  4. Rör färskost, smör och florsocker smidigt. Blanda i lingonsylten. Bre toppingen på muffinsen och garnera med hela lingon och mynta.
Fler recept med: Övrigt