Recept på pepparkaksmuffins med ädelostkräm och lingon. Receptet är beräknat med små vanliga muffinsformar, ej stora amerikanska.

För 20 muffins

Ingredienser

125 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk mald kanel
1 tsk mald ingefära
0,5 tsk mald kryddnejlika
1 krm salt
2 tsk bakpulver
4,5 dl vetemjöl
1,5 dl grädde eller mjölk

Ädelostkräm

70 g kvibille gräddädelost
100 g philadelphia creamcheese
1,5 msk gräddfil

Garnering

1 dl färska, djupfrysta lingon

Pepparkaksmuffins med ädelostkräm – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Ställ ut formarna på en plåt.
  2. Rör smör och socker pösigt med en elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning.
  3. Blanda kryddor, salt, bakpulver och mjöl. Blanda ner det tillsammans med vätskan i äggsmeten.
  4. Fördela smeten i muffinsformarna. Fyll formarna till knappt 2/3.
    Grädda muffinsen mitt i ugnen 15-20 minuter. Låt dem kallna.
  5. Blanda samman ädelostkrämen och lägg en klick på varje muffins.
    Garnera med lingon.
Fler recept med: Efterrätt och dessert, Jul, Övrigt