Recept på peppar- och honungssill. En favorit, kryddig och len på en gång! När du förväller svartpeppar blir den mildare i smaken.

För 8 personer

Ingredienser

1 5-minuterssill förpackning (á 420 g)
0,5 tsk svartpeppar hel
0,5 tsk grönpeppar hel
0,5 tsk rosépeppar, hel
2 dl crème fraiche lätt
1 msk honung flytande
0,5 krm salt

GARNERING

1 nypa rosépeppar, hel

15 min + 1 dygn att mogna

Peppar- och honungssill – gör så här:

  1. Låt sillen rinna av. Skär den i bitar.
  2. Koka svartpepparen i lite vatten ca 3 min. Häll av vattnet och torka pepparn på hushållspapper.
  3. Stöt alla pepparsorterna grovt i en mortel. Blanda peppar crèmer fraiche, honung och salt. Vänd ner sillen och låt stå i kyl och ta smak, gärna till nästa dag.
  4. Garnera med hel rosépeppar vid severing.