Här använder vi pelargonsorten Dr. Westerlund. Alternativet är att byta ut bladen mot citronmeliss. Kanderade violer kan köpas på bageri.

För 12 muffins

Ingredienser

100 g smör
3/4 dl mjölk
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
2 msk hackade pelargonblad

Chokladcréme

100 g mörk choklad
100 g smör, rumsvarmt
150 g mascarponeost
1 dl florsocker

Garnering

5 pelargonblad
12 kanderade violer

15 min + 12-15 min i ugnen

Pelargonmuffins med choklad och viol

1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en ­kastrull  och häll i mjölken. Vispa ägg och socker ­poröst. Rör ner smörblandningen. Blanda de ­torra ingredienserna och sikta ner det i smeten. ­Blanda ner pelargonbladen i smeten.
2. Fördela smeten i muffinsformar ställda på en plåt. Grädda muffinsen mitt i ugnen 12–15 min. Låt kallna på galler.
3. Chokladcrème: Smält chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad. Vispa ihop choklad, smör, mascarponeost och florsocker. Fyll en spritspåse med crème och spritsa den på ­muffinsen. Garnera med pelargonblad och ­kanderade violer.

Fler recept med: Bakning, Övrigt