Pelargonmuffins med choklad och viol

Här använder vi pelargonsorten Dr. Westerlund. Alternativet är att byta
ut bladen mot citronmeliss. Kanderade violer kan köpas på bageri.

15 min + 12-15 min i ugnen

Pelargonmuffins med choklad och viol

1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en ­kastrull  och häll i mjölken. Vispa ägg och socker ­poröst. Rör ner smörblandningen. Blanda de ­torra ingredienserna och sikta ner det i smeten. ­Blanda ner pelargonbladen i smeten.
2. Fördela smeten i muffinsformar ställda på en plåt. Grädda muffinsen mitt i ugnen 12–15 min. Låt kallna på galler.
3. Chokladcrème: Smält chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad. Vispa ihop choklad, smör, mascarponeost och florsocker. Fyll en spritspåse med crème och spritsa den på ­muffinsen. Garnera med pelargonblad och ­kanderade violer.

Recept från