Peach Melba-tårta

Recept på Peach Melba-tårta. Lägg ihop tårtan strax före servering.

För 8 personer:

Ingredienser

50 g choklad mörk, (70 %)
6 äggvitor (200 g)
3,5 dl strösocker
1,5 msk majsstärkelse Maizena
2 tsk vitvinsvinäger

Persikocurd, ca 3 1/2 dl:

2 persikor
1 citron
0,5 dl strösocker + 2 dl 
3 äggulor
50 g smör

Garnering:

5 dl vispgrädde
2 persikor
250 g hallon
ätliga blommor
florsocker

1 1/4 timme + 1 timme i ugn

Peach Melba-tårta — gör så här:

  1. Maräng: Hacka chokladen. Smält den i mikron. Rita tre cirklar, ca 20 cm i diameter, på två bakplåtspapper. Sätt ugnen på 100° varmluft. Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt sockret, lite i taget, vispa till en fast marängsmet. Sikta i  majsstärkelsen. Vispa ner vinägern.
  2. Bred ut marängsmeten i cirklarna. Droppa över chokladen och gör virvlar med en spetsig pinne. Grädda på plåtar ca 1 timme. Stäng av värmen, låt plåtarna stå kvar med luckan öppen ca 1 timme.
  3. Curd: Skär persikorna i bitar. Koka dem mjuka i 1/2 dl socker. Mixa slätt. Sila. Riv citronskalet, pressa ut 3/4 dl saft.
  4. Blanda persikopuré, citronsaft och -skal, 2 dl socker och äggulor i en kastrull. Sjud på medelvärme  under vispning tills det börjar tjockna. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt smöret i klickar under vispning. Låt svalna.
  5. Vispa grädden. Dela persikorna i bitar. Varva bottnarna med curd, grädde, hallon och persika. Garnera med blommor.

Servera gärna på ett vackert tårtfat från Rörstrand

tårtfat

 

Fler recept med: Bakning, Övrigt, Tårtor