Peach Melba-kaka

Det brynta smöret ger kakan en nötig smak och mandelmassan bidrar med fin krämighet.

Annonsen laddas.

Peach Melba-kaka

1. Sätt ugnen på 200 grader. Bryn smöret och häll det sedan genom ett kaffefilter. Riv mandelmassan.
2. Blanda mandelmassa, ägg och florsocker. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen och smöret i äggsmeten.
3. Skålla och skala persikan. Kärna ur och skär den i bitar. Vänd ner hälften av persikan och hallonen i smeten. Fördela smeten i 4 smorda ugnssäkra portionsformar, som rymmer ca 1 1/2 dl. Lägg på resten av persikobitarna och hallonen.
4. Grädda mitt i ugnen 20-25  min. Låt svalna.
5. Vispa crème fraichen fast med elvisp. Halvera vaniljstången och skrapa ut kärnorna. Blanda ner fröna i crème fraichen. Smaka av med florsocker.
6. Lossa kakorna från formarna och lägg dem på assietter. Strö över citronskal och myntablad. Servera de ljumma kakorna med crème fraiche.

Recept från Allt om Mat