I annonssamarbete med SöNDAG

Recept från ur "Paulúns GI-mat" (Fitnessförlaget).

För 4 portioner

Ingredienser

300 g pasta fusilli
1 rödlök
1 röd paprika
1 gul eller grön paprika
150 g broccolibuketter
2 vitlöksklyftor pressade
4 msk olivolja
20 sockerärtor
200 g påläggskött rökt skinka eller rökt kalkonfilé
mineralsalt och peppar

gul1. Koka pastan al dente. Låt den rinna av i ett durkslag och skölj med kallt vatten. 2. Skala och klyfta löken, kärna ur paprikorna och strimla dem. Dela broccolin i små buketter och strimla köttet. 3. Hetta upp olivoljan i en wokpanna (stor stekpanna/gryta). Lägg i vitlöken och löken. Fräs i några minuter, tillsätt grönsakerna och fräs vidare tills de mjuknat något men fortfarande har tuggmotstånd kvar. 4. Lägg i det strimlade köttet och pastan. Rör om tills allt blir varmt, salta och peppra efter smak.