Stenbitsrommen kan färga av sig något så blanda därför ner den strax före servering.

För 4 personer

Ingredienser

1 burk matjessill (200 g)
2 ägg hårdkokta
0,5 rödlök liten
2 dl crème fraiche
0,5 dl majonnäs
2 msk gräslök hackad
2 msk dill hackad
1 krm salt
1 krm svartpeppar nymald
1 burk röd stenbitsrom (80 g)

Tillbehör:

nykokt färskpotatis
knäckebröd

Patriks matjesröra

 

1. Låt sillen rinna av och tärna den. Skala och hacka ägg och lök.
2. Rör ihop crème fraiche och majonnäs. Tillsätt gräslök och dill. Smaka av med salt och peppar.
3. Rör ner sill, ägg och lök i såsen. Vänd försiktigt ner rommen strax före servering. Servera röran med nykokt färskpotatis och knäckebröd.