Pastrami med äppelchutney

Pastrami kan bytas ut mot god rökt skinka.

1. Skala äpplet och skär det i cm stora tärningar. Lägg tärningarna omedelbart i kokande vatten, rör runt och häll i ett durkslag, Spola tärningarna i rinnande vatten tills de känns riktigt kalla. Torka dem försiktigt med hushållspapper.
2. Lägg mango chutneyn i en grovmaskig sil och tryck igenom chutneyn med en stor sked. Blanda den passerade
chutneyn med äppeltärningarna.
3. Några timmar innan gästerna kommer fördelas pastramin på baguetten. Om äppelchutneyn
har vätskat sig hälles den i en sil och ev vätska silas bort,
Det är viktigt att chutneyn är fast i konsistensen. Fördela på pastramin och dekorera med någon färsk ört.
Ställ på ett uppläggningsfat och förvara under plastfilm i
kylen tills det är dags att servera.

Recept från