En läcker pastasallad finns alltid på menyn men ingen dag är tallriken den andra lik.

För 4 person(er)

Ingredienser

500-600 g laxfilé en bit
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
300 g pasta t ex skruvar
0,5 gurka
1 romansallad

Dressing

1 äggula
1 msk rödvinsvinäger
1 vitlöksklyfta pressad
1 sardell mosad
1 tsk dijonsenap
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar
0,5 dl olivolja
0,5 dl rapsolja
1 dl parmesanost riven

Till servering

delikatesskapris
parmesanost hyvlad
limeklyftor

1. Sätt ugnen på 175°. Skiva laxen i cm-tjocka skivor och lägg dem i en ugnssäker form. Salta och peppra.
2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
Skär gurka och sallad i bitar.
3. Vispa ihop äggula, vinäger, vitlök, sardell, senap, salt och peppar.
Vispa i oljan droppvis. Rör i osten.
4. Stek laxen i mitten av ugnen 10 minuter.
5. Blanda ihop pasta, dressing och grönsaker. Ta bort skinnet från laxen och dela eventuellt skivorna och lägg på dem. Garnera med kapris, parmesanost och limeklyftor.