Recept på pastarullar med tonfisk och spenat. Tonfisken i fyllningen kan varieras med rökt lax eller skinka.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g djupfryst bladspenat
185 g tonfisk i olja
10 svarta oliver
2 vitlöksklyftor hackade
1 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 färska lasagneplattor
3 tomater

Sås

2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
3 dl lagrad ost riven
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald

Tillbehör

sallad

Pastarullar med tonfisk och spenat – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Tina spenaten och pressa ur vattnet. Låt tonfisken rinna av.
  2. Kärna ur och hacka oliverna.
  3. Fräs spenat och vitlök i smör någon minut. Rör ner tonfisk och oliver. Salta och peppra.
  4. Sås: Vispa ut mjölet i mjölken i en kastrull. Låt det koka upp under vispning koka några minuter. Rör ner 2/3 av osten och smaksätt med salt och peppar. Häll lite av såsen i botten på en ugnssäker form.
  5. Rör ner någon dl ostsås i spenatröran. Lägg sedan fyllningen på lasagneplattorna. Rulla ihop och lägg dem i formen.
  6. Häll över resten av såsen och strö över osten som är kvar.
  7. Dela tomaterna och lägg dem bredvid rullarna. Gratinera i mitten av ugnen ca 20 min.