Pastarullar med tonfisk och spenat

Tonfisken i fyllningen kan varieras med rökt lax eller skinka.

1. Sätt ugnen på 225°. Tina spenaten och pressa ur vattnet.
Låt tonfisken rinna av.
2. Kärna ur och hacka oliverna.
3. Fräs spenat och vitlök i smör någon minut. Rör ner tonfisk och oliver. Salta och peppra.
4. Sås: Vispa ut mjölet i mjölken i en kastrull. Låt det koka upp under vispning koka några minuter. Rör ner 2/3 av osten och smaksätt med salt och peppar. Häll lite av såsen i botten på en ugnssäker form.
5. Rör ner någon dl ostsås i spenatröran. Lägg sedan fyllningen på lasagneplattorna. Rulla ihop och lägg dem i formen.
6. Häll över resten av såsen och strö över osten som är kvar.
7. Dela tomaterna och lägg dem bredvid rullarna. Gratinera i mitten av ugnen ca 20 min.

Recept från