Dela rullarna om de blir för höga, så står de säkert. Ibland säljs färska lasagneplattor i en lång bit. Klipp då till bitar stora som torkade lasagneplattor. Pastarullarna passar bra att ta med på picknick.

För 2 person(er)

Ingredienser

6 lasagneplattor färska
4 msk philadelphia med örter
2 tsk mjölk
2 krm salt
1 krm svartpeppar nymald
200 g rökt kalkon i skivor
1 paprika röd eller gul, strimlad
1 msk gräslök

Sås:

0,75 dl kesella
2 msk örter t ex basilika och persilja, hackade
1 vitlöksklyfta pressad
1 krm salt

Tillbehör:

30 g lantbröd/port

1. Koka lasagneplattorna mjuka i saltat vatten, ca 2 min.
2. Ta upp dem och låt dem rinna av på en handduk. Lägg dem på en skärbräda. Blanda ost och mjölk, salt och peppar. Bred det på lasagneplattorna.
3. Lägg kalkonskivor, paprika och gräslök ovanpå. Rulla ihop. Dela dem ev och ställ dem på fatet.
4. Blanda samman såsen. Servera den och en skiva lantbröd till rullarna.
Ca 363 kcal/portion varav ca 8 g fett, 40 g kolhydrater, 32 g protein

Fler recept med: Barn och familj, Pasta, Picknick