Ostsås finns av olika fabrikat. Här har vi använt Kelda.

För 4 person(er)

Ingredienser

250 g lasagneplattor färska
200 g skinka tunt, skivad, kokt
1 zucchini
5 dl ostsås
1 dl ärter tinade, gröna
1 msk smör
0,5 tsk salt
1 dl ost riven

1. Sätt ugnen på 200°. Lägg ut lasagneplattorna. Pensla med vatten för att mjuka upp dem. Skär dem till plattor ca 15 x 25 cm i diameter. Lägg på skinka och rulla ihop dem till rullar. Skär i ca 2 cm tjocka bitar.
2. Hyvla zucchinin i långa remsor med en osthyvel. Rulla ihop dem till snurror. Smörj en ugnssäker form med smör. Häll lite av ostsåsen i botten. Ställ pastarullar och zucchinisnurror i formen.
3. Strö över ärterna. Häll på ostsåsen. Salta. Strö på ost. Baka mitt ugnen 25–30 min tills pastan känns mjuk och har fått fin färg.