Pastadeg

Den här pastadegen är lätt att arbeta med i maskin eller att kavla för hand. Viktigt är att den inte torkar medan man arbetar med den.
Använd durumvete vid kavling och bearbetning på bakbordet för att inte riskera att degen klibbar fast.
Samma degrecept har använts till samtliga rätter.

Ingredienser 1 sats(er)

1 msk vatten
1 msk olivolja
150 g vetemjöl
150 g durumvete
3 st mellanstora ägg

1. Häll mjölsorterna i en matberedare. Knäck i äggen och kör till en smulig deg. Droppa under maskinens gång i olja och vatten.
Kör till en fast deg.
2. Ta upp degen och knåda den ytterligare en stund. Lägg den i en plastpåse och låt den vila minst 1 timme i rumstemperatur.
Degen kan också förberedas och förvaras i kyl men ta fram den 1 timme före beredning så att degen mjuknar.

Recept från