Den här rätten är också god att servera kall som sallad.

För 4 person(er)

Ingredienser

350 g lax varmrökt, eller sik
0,5 babyspenat påse, färsk (80 g) eller spenat
5 salladslökar
1 körvel kruka
1 knippa dill liten
400 g pasta t ex linguini eller tagliatelle

Sås

1 msk dijonsenap
1 msk socker eller honung
1 citron pressad saft av, ca 0,75 dl
1 apelsin pressad saft av, ca 1 dl
4 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm peppar

Garnering

2 msk kapris

1. Börja med såsen. Blanda senap, socker, citron- och apelsinsaft.
Tillsätt oljan i en fin stråle under vispning. Smaka av med
salt och peppar.
2. Rensa laxen och dela den i bitar.
Blanda laxen först med hälften av såsen, sedan med
spenat, strimlad salladslök, hackad körvel och dill.
3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag. Blanda den med resten av såsen.
4. Toppa med lax och grönsakerna.
5. Garnera med kapris och mal över lite peppar.