I Sydfrankrike är Nizzasallad, eller sallad niçoise, en kär favorit. Här har jag gjort om den klassiska salladen till en sommarfräsch pastarätt.

För 4 person(er)

Ingredienser

300 g fullkornspasta, t ex penne eller spiraler
200 g haricots verts
1 gul lök
250 g körsbärstomater
2 burkar tonfisk i olivolja (à 200 g)
1 dl oliver svarta
1 1 citron rivet skal och saft
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
1 kruka basilika

1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt bönorna koka med när cirka 5 min av koktiden återstår. Häll av kokvattnet.
2. Skala och hacka löken. Halvera tomaterna. Fräs löken i
1 msk av olivoljan från tonfisken ca 3 min i en stor stekpanna eller wokpanna.
3. Tillsätt tonfisk med oljan, oliver, halverade tomater, citronskal och citronsaft. Krydda med salt och peppar. Blanda försiktigt – det är gott med lite större bitar tonfisk.
4. Vänd försiktigt ner den nykokta pastan, bönor och basilikablad. Smaka av med salt och peppar.

Ca 620 kcal per portion, 28 g fett, 34 g protein, 56 g kolhydrater

Fler recept med: Näringsberäknat, Pasta, Smalt