Salladen är godast ljummen men kan också serveras kall. Här används soltorkade tomater som får koka med i pastavattnet. Pastan som används heter Creste di Gallo som betyder tuppkam.

För 2 person(er)

Ingredienser

150 g pasta (knappt 5 dl)
6 soltorkade tomater, ej marinerade
1 liten squash (200 g)
1 röd lök
6 körsbärstomater
1 vitlöksklyfta
1 dl kesella (10%)
1 knippe rucola
2 krm salt
1 krm svartpeppar

1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Skär de torkade tomaterna i bitar med en vass kniv och låt dem koka med de sista 5 min av koktiden. Skär squashen i bitar och lägg i dem när 3 min återstår.
2. Skala och skär rödlöken i bitar, halvera körsbärstomaterna.
Häll av vattnet på pastan. Lägg i lök, tomater och pressa i vitlök.
Blanda i kesella, rucola, salt och peppar.