Pasta med svamp & enbär

Ladda ett stort fat med färsk pasta, svamp, lök och krossade enbär. Sedan är det bara att gaffla de ångande knytena hej vilt. Det här är både enkelt och lyxigt med färsk, fylld pasta och fräscht syrlig topping.

20 min

1. Skala och klyfta löken fint. Ansa och skiva svampen. Pressa citronjuicen. Krossa enbären i en mortel.
2. Stek lök och svamp i oljan på hög värme
i en stor stekpanna 5 min. Tillsätt ­citronjuice, socker och salt.
3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt rinna av.
4. Koka upp matlagningsgrädden från skogs­svamppannan. Tillsätt smakpasten,
låt koka 2 min. Vänd försiktigt ner pastan.
5. Lägg upp pastan på ett stort fat. Toppa med lök, svamp och plockad timjan. Servera med nymalen svartpeppar och lite extra flingsalt.

 

Recept från /LagaLätt