Solroskärnor är ett bra budgetalternativ till pinjenötter i pesto.

För 4 person(er)

Ingredienser

200 g skinka i bit rökt
300 g tortiglionipasta
50 g solroskärnor
50 g parmesanost riven
50 g soltorkade tomater marinerade
1 vitlöksklyfta
1 kruka basilika
0,5 dl olivolja
0,5 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

1. Skär skinkan i skivor. Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
2. Rosta solroskärnorna i en stekpanna tills de blir gyllenbruna. Mixa solroskärnor, parmesanost, basilika, soltorkade tomater, vitlök och olivolja till en slät pesto. Spara gärna lite ost och basilika till garnering. Smaka av med salt och peppar.
3. Grilla skinkskivorna i het grillpanna ca 1 min per sida.
4. Blanda pastan med hälften av peston och servera resten till. Toppa med den grillade skinkan. Garnera med riven parmesanost och basilika.

Ca 600 kcal per portion, 27 g fett, 29 g protein, 58 g kolhydrater