Ett generöst fat med pasta känns alltid festligt att bjuda på!

För 4 person(er)

Ingredienser

2 rödlökar
1 fänkål (ca 350 g)
1 pkt körsbärstomater (250 g)
20 svarta örtmarinerade oliver +
3 msk oljan från oliverna
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
300 g pasta
1 dl persilja strimlad
1 dl riven parmesanost (40 g)

1. Skala och skär löken i klyftor. Ansa och skär fänkålen i tunna klyftor. Halvera tomaterna.
2. Fräs lök och fänkål i örtoljan från oliverna tills de fått fin färg och börjar bli mjuka. Tillsätt tomaterna och låt fräsa med ca 2 min. Krydda med salt och peppar. Blanda i oliverna.
3. Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Låt pastan rinna av och blanda med persilja. Blanda försiktigt i grönsakerna och servera med parmesanost.