Gremolata är en blandning av persilja, vitlök, olivolja och citronskal som ofta serveras i Italien. Här har vi ersatt det rivna citronskalet och olivoljan med citronolivolja.

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g papperdelle eller annan pasta
2 burk sardiner i olja (á 120g)
2 vitlök klyftor, pressade
1 dl persilja skuren slätbladig
4 msk citronolivolja
2 krm salt
peppar nymald

Tillbehör

svartpeppar
olivolja

1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. Ta bort skinn och ryggrad och mosa sardinerna tillsammans med vitlök, persilja och citronolivolja. Smaka av med salt och peppar.
3. Servera med den avrunna pastan tillsammans med nymald svartpeppar och lite extra olivolja. Smaksätt sardinerna En bristvara i Sverige är smaksatta sardiner på burk. Öppna en burk sardiner i olja. Häll av oljan och tillsätt citronolivolja i stället. Prova också att smaksätta med t ex grönpeppar, rosépeppar, chili eller dragon.