Sältan från sardellerna gör att det inte behövs något extra salt i grönsaksröran.

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g pasta, t ex spagetti
2 squash (á 300 g)
5 tomater
1 burk sardeller (55 g)
4 vitlöksklyftor
1 röd chili, t ex spansk peppar
1/2 dl olivolja
2 krm nymald svartpeppar
1 knippa bladpersilja

20 min

1. Ansa och skär squashen i kuber. Tärna tomaterna. Låt sardellerna rinna av och skär dem i strimlor. Skala och skiva vitlöken. Kärna ur och strimla chilin.
2. Fräs vitlök och chili i olja i en stekpanna. Tillsätt squashen och låt fräsa med ca 5 min. Tillsätt tomater och sardeller och låt puttra ca 5 min. Krydda med peppar.
3. Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
4. Strimla persiljan och blanda ner den i grönsaksröran. Servera röran till pastan.

Fler recept med: Övrigt