Vi börjar vardagsveckan med en vegetarisk och färgglad rätt på paprika, svamp och pasta.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 paprikor gula och röda
2 tsk balsamvinäger
2 tsk olivolja
250 g svamp färsk, gärna skogssvamp
1 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Tillbehör

kokt tagliatelle eller annan pasta
parmesanost riven och färsk

1. Sätt ugnen på 250° grill.
Ansa och dela paprikorna. Lägg dem med snittytan nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Grilla dem högst upp i ugnen ca 5 minuter tills de blir bubbliga och svärtade. Ta ut och täck dem med ett annat bakplåtspapper urkramat i vatten. Låt papperet ligga kvar ca 10 minuter. När
paprikorna svalnat, dra bort det svarta skalen och skär paprikorna i cm-stora bitar. Lägg bitarna i en skål och blanda med balsamvinäger och olivolja.
2. Ansa och skär svamparna i bitar. Stek dem i olivolja i en stekpanna på medelgod värme ca 15 minuter. Krydda med salt och peppar.
3. Koka pastan och blanda den med paprikabitarna. Servera med stekt svamp och riven parmesan.