Om du inte hittar ricotta går det bra att använda en annan färskost, t ex Philadelphia.

För 4 person(er)

Ingredienser

350 g tagliatelle, gärna fibra bianco (Zeta)
1 bacon (140 g)
150 g sockerärter
1 burk ricottaost (250 g)
2 dl riven parmesanost
1 citron, rivet skal
0,5 dl finskuren gräslök
nymald svartpeppar

1. Knaperstek baconet och låt rinna av på hushållspapper.  
2. Koka pastan i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Blanda ner sockerärterna i den kokande pastan när det återstår 1 minut av koktiden. Låt pasta och sockerärter rinna av men spara ca 1 dl av kokvattnet.
3. Häll tillbaka pasta och sockerärter i grytan och tillsätt ricottaost och kokvatten. Strö över parmesanost, smulat bacon, citronskal och gräslök.
4. Låt var och en krydda sin pasta med nymald svartpeppar.