Pasta med räkor och rucola

Recept på pasta med räkor och rucola. Med färdigskalade räkor går den här rätten snabbt att laga. Några teskedar sardellpasta som smaksättare lyfter hela rätten.

För 4 personer

Ingredienser

300 g lyxräkor skalade
300 g linguinepasta
2 vitlöksklyftor
1 röd chili t ex spansk peppar
3 msk olivolja
1 msk tomatpuré
2 tsk sardellpasta
70 g rucola
1 kruka bladpersilja
1 msk citronskal rivet
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald

Tillbehör:

300 g kvisttomater

15 minuter

Pasta med räkor och rucola – gör så här:

  1. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och hacka chilin. Stek vitlök och chili i olja i en stor stekpanna. Tillsätt tomatpuré och sardellpasta. Låt fräsa ca 1 minut.
  2. Grovhacka hälften av rucolan och persiljan. 
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt pastan rinna av och häll ca 1 dl av kokvattnet i vitlöksfräset. Blanda i räkor, rucola och persilja. Vänd i pastan. Krydda med salt och peppar. 
  4. Strö över resterande rucola och persilja. Servera med tomater. 

Av Ulla Karlström