Det är viktigt att räkorna är tinade innan du använder dem. Låt dem också rinna av ordentligt, annars blir de lätt vattniga och såsen kan bli alldeles för tunn.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 kg räkor med skal
1 vitlök
2 msk olivolja
2 dl crème fraiche lätt
1 basilika kruka
500 g tagliatelle färsk
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar

TILLBEHÖR

1 rucolasallad

1. Skala räkorna.
2. Skala vitlöken, skär den i tunna skivor och stek den knaprig i oljan i en kastrull. Tillsätt lätt creme fraiche och basilika.
3. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt den rinna av, men spar 1 dl av kokvattnet.
4. Häll kokvattnet i vitlökskastrullen, låt koka upp och mixa alltsammans till en slät sås. Smaka av med salt och cayennepeppar. Vänd ner räkorna.
5. Servera pastan med räksåsen och rucolasallad.