Paprika- och tomatpeston körs på nolltid i matberedare och förvaras i kyl. Välj pastasort efter tillgång och smak.

För 6 person(er)

Ingredienser

600 g pasta

Paprika-och tomatpesto:

200 g paprikor grillade
8 tomater marinerade, soltorkade
3 vitlöksklyftor
1 basilika kruka
1 dl pinjenötter
1 dl marinad och olivolja
1 dl parmesanost grovriven
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Tillbehör:

bresaola och parmaskinka, riven parmesanost

1. Grovhacka paprikan. Spara marinaden. Grovhacka 5 tomater och tärna 3 till garnering. Blanda alla ingredienserna till peston i en mixer eller matberedare och kör till en smet. Häll upp på plastburk med tättslutande lock.
2. Koka pastan. Blanda den avrunna pastan med peston och de tärnade tomaterna. Servera med bresaola, parmaskinka och riven parmesanost.