En nyttig rätt som går otroligt lätt och snabbt att laga. Vinet kan bytas ut mot vatten med några droppar citron.

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g pasta t ex pipe rigate

Sås

1 gul lök
1 vitlöksklyfta stor
1 msk olivolja
200 g spenat fryst, hackad
2 dl ärter frysta
1 dl vitt vin torrt
1 buljongtärning höns- eller grönsaks-
1 krm vitpeppar nymald
1 dl mellangrädde
2 msk myntablad löst packade färska
2 krm salt

Tillbehör

parmesanost nyriven
myntakvistar

Pasta med myntadoftande ärt- och spenatsås

1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i oljan i en kastrull utan att den får färg.
2. Tillsätt spenat och ärter. Häll på vinet och smula i buljongen. Peppra. Låt koka upp och sjud på svag värme ca 2 min.
3. Tillsätt grädden och myntan i såsen och mixa den slät. Blanda pastan med såsen. Servera genast med parmesan och mynta­kvistar.