Enkelt – grönsakerna sköter sig själva 
i ugnen. Stekt bacon och krutonger ger suveräna knaperkontraster.

För 6 portioner

Ingredienser

1 zucchini
1 aubergine
2 röda paprikor
1 gul paprika
1 ask körsbärstomater (250 g)
1 tsk torkad timjan
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
2 kmr svartpeppar
1 pkt bacon (140 g)
2 pkt färsk pasta, fylld med ricotta och spenat
1 kruka bladpersilja
1 dl krutonger

10 min + 20 min i ugnen

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skölj och tärna zucchini, aubergine och paprika. Skölj och halvera tomaterna.
3. Lägg grönsakerna på en plåt. Strö över timjan och ringla över oljan, salta och peppra. Rosta mitt i ugnen 20 min.
4. Skär baconet i mindre bitar och knaperstek det. Låt rinna av på hushållspapper.
5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen när grönsakerna börjar bli klara.
6. Häll av pastan. Hacka och blanda ner persiljan. Krossa krutongerna lätt med baksidan av en kniv och strössla över pastan. Servera med  grönsaker och bacon.