Pasta med lax och sparris – snabblagad, krämig sås

Recept på pasta med lax och sparris. En vårlig pastarätt med rökt lax, sparris och citronsås. Den är snabblagad, särskilt om man använder färsk tagliatelle. Hummerfonden ger en fyllig smak och lagom sälta.

Annonsen laddas.

Pasta med lax och sparris

1. Förväll sparrisen 3 min i lättsaltat kokande vatten. Ta upp och skölj hastigt under kallt rinnande vatten.
2. Blanda matlagningsgrädde, crème fraiche, vitt vin och hummerfond i en kastrull. Koka på låg värme ca 5 min och red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten.
3. Tvätta citronerna och riv den gula delen av skalet. Pressa ur någon msk citronsaft och smaksätt såsen med saften, citronskalet och vitpepparn.
4. Tärna laxen i cm-stora kuber.
5. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Häll av vattnet och rör ner laxen och sparrisen i den varma pastan.
6. Servera pastan med pastasåsen.

Recept från Allt om Mat