Då mormor var liten fanns det egentligen bara makaroner att köpa. I dag är utbudet av pasta enormt. Välj någon av favoriterna.

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g pasta
4 salladslökar
2 vitlöksklyfta
2 stjälkar selleri
1 röd paprika
1 gul paprika
1 tomat
0,5 msk rapsolja
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar nymald
1 burk kräftstjärtar i lag
2 dl lätt crème fraiche
2 dillkronor

Tillbehör

1 pkt grönsallad

1. Koka upp rikligt med vatten och koka pastan enligt anvisningar på paketet.
2. Ansa salladslöken, dela på längden och skär i bitar. Skala vitlöken och hacka fint. Skär selleri tvärs av i bitar, ta gärna med den gröna blasten också. Dela paprikorna, ta bort kärnorna och skär i bitar. Skär också tomaten i bitar.
3. Hetta upp oljan och lägg i salladslök och selleri. Låt fräsa någon minut. Tillsätt vitlök, paprika och tomat. Salta, peppra och rör om.
4. Rör i creme fraiche, slå av kräftlagen och tillsätt kräftstjärtarna. Rör om och ge det hela ett hastigt uppkok så att allt blir genomhett.
5. Servera sallad till med några droppar god olivolja på.