Pasta med körsbärstomatsås, getost och serrano

Recept på krämig pasta med körsbärstomatsås, getost och serrano – klart på en kvart! Nu finns finbladig svartkål i kruka från Svegro.

För 4 personer:

Ingredienser

300 g pasta t ex spagetti
500 g körsbärstomater
2 vitlöksklyftor
1 kruka svartkål finbladig (Svegro) eller rucola
1 kruka basilika
olivolja, vinäger (gärna balsam-), salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

150 g getost bredbar t ex Chavroux
100 g serranoskinka

15 minuter

Pasta med körsbärstomatsås, getost och serrano – gör så här:

  1. Halvera tomaterna. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Fräs tomater och vitlök i 3 msk olja i en panna på medelvärme
    ca 5 min, se till att vitlöken inte bränns. Tillsätt 1/2 msk vinäger
    och krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Ta av från värmen.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet men spara 1 dl kokvatten.
  4. Repa svartkål och basilika. Häll pastan, kokspad, svartkål och basilika i pannan med tomaterna. Vänd ihop och servera med getostkräm och serranoskinka.