Pasta med grönkål, fetaost och chili

Recept på pasta med grönkål, fetaost och chili. Fetaosten blir en krämig sås när den smälter ner i pastan.

För 4 personer:

Ingredienser

300 g pasta t ex pappardelle
1 burk soltorkade tomater marinerade (200 g)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
200 g fetaost (25 %)
400 g grönkål
2 röda chili t ex spansk peppar
40 g valnötter
nymald svartpeppar

20 minuter

Pasta med grönkål, fetaost och chili — gör så här:

  1. Häll av tomaterna från oljan, men spara 1 msk. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i oljan från tomaterna. Smält ner fetaosten och blanda i tomaterna.
  2. Ansa grönkålen  och riv den i mindre bitar. Lägg bladen i ett durkslag.
  3. Kärna ur och hacka chilin. Rosta valnötterna i torr stekpanna. Grovhacka dem.
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Ta 1 1/2 dl av kok-vattnet och blanda ner i ostsåsen. Låt pastan rinna av i durkslaget med grönkålen. Lägg tillbaka pasta och kål i kastrullen.
  5. Häll över ostsåsen och tillsätt den hackade chilin. Krydda med 2 krm peppar och rör om. Toppa med nötterna.

Recept av Jeanette Pettersson