Citron är en god krydda till pasta. Gustav använder sig av färdig sås som han sedan förstärker med citron och sambal oelek. Utbudet av färsk pasta har ökat - vi provade med vanlig tagliatelle men Gustav föreslår även tomat- och vitlökskryddad.

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g färsk pasta
3 tomater
0,5 kruka basilika
1 liten citron
8 champinjoner
1 msk olivolja
1 krm salt
1 knippe broccoli
1 pkt keldas milda citronsås
1 tsk sambal oelek
50 g parmesanost

1. Kärna ur tomaterna och skär i mindre bitar. Strimla basilikan, tvätta citronen och strimla det yttersta av citronskalet med ett zestjärn. Skiva champinjonerna.
2. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Stek champinjonerna i olivolja några minuter, salta och lägg i tomaterna så att de blir varma och ställ åt sidan.
3. Dela broccolin i buketter och koka i lättsaltat vatten ca 4 min.
Värm såsen i en liten kastrull eller i mikrovågsugn. Blanda i 2/3 av citronskalet (spara resten till garnering) och sambal oelek.
4. Blanda den kokta pastan med basilika, broccoli, champinjoner, tomater och riven parmesanost. Häll såsen över och garnera med lite citronskal.