Snabblagad pasta med spenat får god sälta av strimlad bacon och cashewnötter.

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g tagliatelle färsk, med tomatsmak
1 pkt bacon (140 g)
3 tomater orange
10 körsbärstomater
0,5 gul lök
50 g spenat färsk
1,5 msk olivolja
0,5 msk salvia strimlad
1 tsk 1 tsk flingsalt
1 svartpeppar nymald

Garnering:

1 dl cashewnötter
25 g parmesanost flagad

1. Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
2. Strimla och stek baconet knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper.
3. Skär tomaterna i bitar. Halvera körsbärstomaterna. Skala och hacka löken. Ansa spenaten.
4. Fräs lök, tomater och körsbärstomater i olivoljan ca 2 min. Vänd i spenaten. Blanda ner pasta och bacon i tomatblandningen och krydda med salvia, salt och peppar.
5. Lägg upp pastan på tallrikar och toppa med nötter och parmesanost.