Nykokt pasta med ädelost och kesobollar är en trevlig rätt. Ost och pasta är ju som bekant en bra kombination. Keson gör att fetthalten minskas och att ädelostsmaken inte blir så stark.

För 4 personer

Ingredienser

140 g kvibille ädelost
250 g keso naturell
25 g valnötter hackade
1 krm svartpeppar
0,5 persilja eller rucola, kruka

Pasta

400 g pasta
0,5 persilja eller rucola, hackad, kruka
2 msk olivolja
25 g valnötter hackade

Pasta med ädelostbollar

 

1. Blanda ihop ost och keso med en gaffel. Tillsätt valnötshacket och krydda med svartpeppar. Rulla till runda bollar. Finhacka persiljan och rulla bollarna i hacket.

2. Koka pastan enligt recept på förpackningen. Häll av vattnet och rör ner persilja, olivolja och valnötshack.

3. Servera pastan med ostbollarna som får smälta lite i pastan.