Här har den klassiska drinken fått ge smaka åt nykokt pasta.
Hett och gott med tabasco, tomat, worcestersås och pepparrot.
För den som vill serveras vodkan separat.

För 4 person(er)

Ingredienser

2 selleristjälkar
150 g morötter
1 gul lök
1 msk olivolja
490 g tomatfond (ardita)
1 dl vatten
2 msk worcestersås
0,5 tsk tabasco
0,5 tsk svartpeppar nymald
0,75 tsk salt

Tillbehör

400 g kokt pasta
1 msk färsk pepparrot riven

1. Skölj och tärna selleristjälkarna fint. Skala och tärna morötterna.
Skala och hacka löken.
2. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs det hackade en kort stund utan att det tar färg.
3. Tillsätt tomatfond, vatten, worcestersås, tabasco, salt och svartpeppar. Låt såsen koka ca 5 min.
4. Blanda den varma såsen med nykokt pasta och garnera med riven pepparrot. Servera genast.