Pasta à la Norma

Recept på pasta à la Norma. Sältan kommer från ricotta ­salata, som är en lagrad ricotta­ost. Osten kan ersättas med en blandning av pecorinoost och ­ricotta- eller fetaost.

För 4 personer:

Ingredienser

400 g rigatonipasta
2 auberginer
2 tsk salt + 2 krm
2 msk olivolja + 1 msk
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 burk tomater krossade eller hela skalade (400 g)
1 dl vitt vin torrt
0,5 dl oreganoblad eller basilika
1 krm svartpeppar nymald
100 g ricotta salata eller pecorinoost

20 minuter + 20 min för ­auberginenuter att dra + 30 minuter i ugn

Pasta à la Norma — gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär auberginen i 5 mm tunna skivor. Halvera dem. Lägg dem i en skål och blanda med 2 tsk salt. Låt stå ca 20 min. 
  2. Skölj av saltet och pressa ut vätskan från aubergineskivorna.  Häll på 2 msk olja och blanda väl. Lägg skivorna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min.  
  3. Skala och skiva lök och vitlök. Fräs löken i 1 msk olja i en kastrull ca 5 min. Häll över krossade tomater och vin. Blanda i oreganon och krydda med 2 krm salt och peppar. Vänd ner aubergine och lök i såsen och servera med pasta och ricotta salata. 

 

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego❤️