Passionsmarinerad ananas med choklad

Ananas marinerad i passionsfrukt och pepparfrukt serveras med chokladdipp. Välj gärna honung av god kvalitet med mycket doft och smak. Ananas skuren i bitar finns i välsorterade livsmedels-butiker.

Annonsen laddas.

20 min

Passionsmarinerad ananas med choklad

 

1. Dela och gröp ur
 passionsfrukterna. 
Dela, kärna ur och finhacka 
pepparfrukten. Skär bort skal 
och stock från ananasen. Skär i bitar.
2. Blanda ananasbitar, passionsfrukt och pepparfrukt i en skål och låt stå svalt till serveringen.
3. Mät upp socker, kakao och salt i en kastrull. Tillsätt vattnet i omgångar under vispning så att allt blandas. Koka upp under omrörning. Låt småkoka tills såsen är blank och slät, 3–5 min. Rör i honungen.
4. Servera såsen som dipp till den marinerade frukten. Garnera med mynta.

Recept från Allt om Mat