Passions- och mangosorbet med ananassallad

Recept på en uppfriskande fruktsorbet. Sorbet görs enklast i glassmaskin för den krämiga och fina konsistensens skull.

Passions- och mangosorbet med ananassallad

 

1. Halvera och kärna ur passionsfrukten. Passera kärnorna i en finmaskig sil, spara fruktsaften.

2. Kärna ur och skala mangon. Mixa 1/2 mango (ca 3/4 dl) med mixerstav, spara den andra halvan till fruktsalladen.

3. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Blanda socker och 1 dl vatten i en kastrull och låt koka upp. Ta av från plattan.

4. Ta upp gelatinbladet och rör ner det i den varma sockerlagen. Låt svalna men inte kallna och stelna.

5. Blanda ner passionssaft, mangopuré och 1 dl vatten. Frys i glassmaskin ca 30 min. Ta upp och lägg över i en plastburk med lock och ställ i frysen.

6. Fruktsallad: Halvera, skala och skär ananasen i klyftor, skär bort rotstocken och skär frukten i grova bitar. Skala och skär 1/2 mango i bitar. Skär sharonfrukten i bitar. Lägg all frukt i en skål. Halvera passionsfrukterna och gröp ut kärnor över frukten.

7. Servera fruktsalladen i skålar med en kula sorbet.

Recept från